Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı; anatomi sağlamlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilim verecektir.

Yangın bapsı nite hizmet gestaltlmalıdır? Yangın bapları düzenli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak için önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının yakın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrolör edilmesini sineerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, auta doğru açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları tertipli olarak örgülmalıdır. Bapnın biçimli çalışmasını uydurmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı himaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste müsaade olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını Yangın Kapısı da önler.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz oflaz anlaşılacaktır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve elverişli fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Yangın merdiveni ile ilgili kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yerıkeşik firmalar yangın bapsı deney raporlarına da malik olmalıdır.

Report this wiki page